Ministrul Sănătăţii Ritli Ladislau: În cazul de la Maternitatea Oradea nu am fost găsit vinovat în nicio anchetă

Postat la 19 august 2011 17 afişări

Ministrul Sănătăţii Ritli Ladislau spune că nu a fost găsit vinovat în nicio anchetă privind incidentul din 2002 de la Maternitatea Oradea şi precizează că şi-a dat demisia de la conducerea DSP Bihor pentru a nu exista suspiciuni iar în 2003, în perioada aceleiaşi guvernări, a fost repus în funcţie.

"Având în vedere discuţiile purtate în această perioadă cu privire la episodul 2002, pentru o corectă informare a opiniei publice aş dori să clarific unele aspecte. Am deţinut două mandate de director al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bihor, în perioadele 1997-2002 şi 2003-2009. În anul 2002, la Maternitatea din Oradea a existat o suspiciune de infecţie nosocomială pe care chiar direcţia de sănătate publică coordonată de mine la acea dată a depistat-o şi a raportat-o instituţiilor superioare. Deoarece pentru acest caz mai multe instituţii au demarate investigaţii amănunţite, pentru a nu exista suspiciuni am considerat că este corect să îmi prezint demisia din funcţie până la clarificarea tuturor aspectelor", a precizat ministrul Sănătăţii, Ritli Ladislau, într-un comunicat de presă remis, joi seară, agenţiei MEDIAFAX.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
politic,
sanatate,
ritli ladislau,
oradea,
morti
/actualitate/politic/ministrul-sanatatii-ritli-ladislau-in-cazul-de-la-maternitatea-oradea-nu-am-fost-gasit-vinovat-in-nicio-ancheta-8633492
8633492
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.