Ministerul de externe rus, despre declaratiile lui Basescu: Bravade nerusinate care justifica agresiunea fascista

Postat la 30 iunie 2011 40 afişări

MAE rus considera, referitor la declaratiile presedintelui Basescu privind trecerea Prutului, ca "astfel de bravade nerusinate care justifica agresiunea fascista si profaneaza memoria milioanelor de jertfiti ai nazimului este inadmisibila si merita o apreciere adecvata din partea Europei".

"Este absolut evident ca astfel de bravade nerusinate care justifica agresiunea fascista si profaneaza memoria milioanelor de jertfiti ai nazimului este inadmisibila si merita o apreciere adecvata din partea Europei", considera MAE rus, intr-un comunicat referitor la declaratiile sefului statului privind trecerea Prutului. Ministerul de Externe rus considera ca "nejustificabila" validarea atacului care a costat Uniunea Sovietica 27 de milioane de vieti si spune ca declaratia presedintelui Traian Basescu despre trecerea Prutului nu se explica prin unele "dintre conditiile politice actuale", potrivit Ria-Novosti. Moscova si-a exprimat indignarea fata de declaratiile sefului statului roman, care, in opinia sa, a justificat atacul Germaniei naziste contra URSS, scrie agentia in pagina electronica, citand un comunicat al purtatorului de cuvant al MAE rus, Aleksandr Lukasevici.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
basescu,
rusia,
declaratii,
reactii,
MAE
/actualitate/politic/ministerul-de-externe-rus-despre-declaratiile-lui-basescu-bravade-nerusinate-care-justifica-agresiunea-fascista-8418164
8418164
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.