Medvedev scapa de Lujkov

Postat la 02 octombrie 2010 12 afişări

Presedintele rus Dmitri Medvedev l-a demis pe controversatul primar al Moscovei, Iuri Lujkov, dupa 18 ani de mandat ai acestuia si dupa cateva luni in care relatiile tensionate dintre cei doi au tinut prima pagina a ziarelor rusesti.

Lujkov, unul dintre apropiatii premierului Vladimir Putin si sotul celei mai bogate femei din Rusia, Elena Baturina, care si-a dobandit averea in mandatul sotului sau, criticase in ultima vreme tot mai putin voalat prestatia presedintelui Medvedev, si asa privit ca o interfata a influentului premier Putin.

Dupa demitere, Lujkov a parasit si partidul Rusia Unita (creat pentru a-l sprijini pe Vladimir Putin), gest care a decis competitia pentru desemnarea succesorului sau, care este numit in functie direct de presedinte, fara a mai fi ales.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
politic,
Rusia,
Medvedev,
Lujkov,
Moscova,
primarie,
oligarhi
/actualitate/politic/medvedev-scapa-de-lujkov-7439460
7439460
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.