Marea pacaleala a legii salarizarii unitare

Postat la 18 februarie 2010 11 afişări

A inceput disputa pe "adaosul de completare": Bogdan Hossu, Cartel Alfa: veniturile vor fi conservate la nivelul lunii decembrie 2009 si dupa expirarea contractelor colective de munca. Valentin Mocanu, secretar de stat in Ministerul Muncii: dupa expirarea contractelor colective, ordonatorii de credite vor plati salariile incadrandu-se in limitele bugetului.

Marea pacaleala a Legii salarizarii unitare in sectorul bugetar este ca stabileste conservarea veniturilor din luna decembrie 2009 si nu a celor din cursul anului 2009. Asa se face ca guvernantii pot pretinde, acum, fara sa minta, ca nu scad veniturile, desi media acestora, in 2010, va fi mai mica fata de anul trecut. Veniturile majoritatii bugetarilor au scazut, din octombrie 2009 pana in decembrie 2009, nu doar in urma concediului fara plata fortat de 8 zile, ci si prin eliminarea unor sporuri si bonificatii, de tipul tichetelor cadou. Valoarea acestor tichete ajunsese, in unele cazuri (administratii publice locale), sa reprezinte peste o treime din venitul lunar.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

/actualitate/politic/marea-pacaleala-a-legii-salarizarii-unitare-5544031
5544031
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.