Lupta pro si contra motiunii de cenzura. Toata lumea e-n transee

Postat la 16 octombrie 2010 25 afişări

Premierul Emil Boc pare sa-si fi pregatit pe cat de bine posibil sustinerea in Parlament pentru a face fata motiunii/motiunilor de cenzura cu care ameninta opozitia.

Boc a facilitat intrarea "independentilor" din UNPR in Biroul Permanent al Camerei Deputatilor, ascutind la maximum iritarea PSD si PNL, si a decis sa asume raspunderea cabinetului pentru proiectul de lege a educatiei, sprijinit asiduu de ceilalti aliati, din UDMR.

Si in interiorul propriei formatiuni lucrurile par sa fie linistite, dupa ce la lansarea Fundatiei Crestin-Democrate, liderii taberelor din PDL s-au afisat in jurul initiatorului Teodor Baconschi, privit tot mai des ca un posibil salvator al procentelor electorale pierdute de democrat-liberali in lupta cu criza economica.

Social-democratii, pe de alta parte, au profitat de turbulentele sindicale spontane cu care era ocupat Guvernul pentru a-si pregati un congres care, pe langa anuntarea generosului "program de guvernare" pe care PSD promite sa-l aplice daca va ajunge la putere, ar putea fi ornat si cu o revenire simbolica a primarului general Sorin Oprescu in mijlocul celor care nu l-au sprijinit sa candideze in 2008, atunci cand a castigat prezentul mandat. Social-democratii spera sa poata capitaliza expunerea generata de congres chiar din saptamana urmatoare, cand ar putea avea loc asumarea raspunderii pe legea educatiei. Tot atunci se asteapta o motiune de cenzura a opozitiei, cu care PSD ameninta deja guvernul de cateva luni si care n-ar fi exclus sa fie urmata de inca una (caci Constitutia o permite).

In acest timp, liberalii au intrat intr-un periculos con de tacere, prezenta lor mediatica fiind inexistenta de la lansarea inoportuna a "cabinetului din umbra" in seara eliberarii lui Sorin Ovidiu Vintu; marturie a unei strategii de comunicare facute in pripa, "cabinetul din umbra" nu a produs nicio alternativa la tezele actualului guvern, iar specialistii cooptati de Crin Antonescu sunt impardonabil de absenti din dezbaterile fierbinti ale acestor zile.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
politic,
opozitie,
motiune,
Guvern,
PDL,
UNPR
/actualitate/politic/lupta-pro-si-contra-motiunii-de-cenzura-toata-lumea-e-n-transee-7481988
7481988
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.