Leonard Orban: În absorbţia fondurilor UE nu se pot face progrese peste noapte

Postat la 20 septembrie 2011 20 afişări

Candidatul pentru funcţia de ministru al Afacerilor Europene, Leonard Orban, a declarat, luni, că în domeniul absorbţiei fondurilor europene este imposibil să se obţină progrese peste noapte, adăugând nu şi-a asumat angajamente foarte ambiţioase pentru că ştie care este punctul de plecare.

El a făcut aceste afirmaţii după audierea şi validarea sa pentru funcţia de ministru în cadrul comisiile parlamentare reunite. Orban a menţionat că până la sfârşitul anului 2012 va trebui să se ajungă la o rată de absorbţie pentru fondurile pentru politica de coeziune de minimum 20 la sută. "Nu mi-am luat în nici un fel angajamentul că nu vor fi dezangajate fonduri la sfârşitul anului 2012, pentru că nu numai că trebuie să cheltuim 1,9 miliarde până la sfârşitul anului viitor, dar trebuie ca pe fiecare program în parte să atingem un anumit nivel şi, aşa cum arată situaţia în momentul de faţă, sunt anumite programe la care este aproape imposibil, dacă nu imposibil, să atingem acel nivel", a spus el.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
politic,
minister,
fonduri europene,
orban,
absorbtie
/actualitate/politic/leonard-orban-in-absorbtia-fondurilor-ue-nu-se-pot-face-progrese-peste-noapte-8774530
8774530
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.