Legea educatiei, pierduta in chichitele constitutionalistilor

Postat la 21 noiembrie 2010 11 afişări

Premierul Emil Boc si sefii celor doua camere ale Parlamentului au apelat din nou in aceasta saptamana la arbitrajul Curtii Constitutionale (CC), pentru a intelege ce pasi trebuie urmati in privinta Legii educatiei.

CC a decis deja ca asumarea raspunderii de catre Guvern este neconstitutionala, intrucat intrerupe un proces de dezbatere deja inceput in Parlament, dar premierul Emil Boc vrea sa continue cu asumarea raspunderii, intrucat considera ca de fapt conflictul institutional intre Guvern si Parlament ar fi fost oprit prin depunerea motiunii de cenzura, dupa ce Guvernul si-a pus la dispozitie mandatul in schimbul adoptarii Legii educatiei.

Interesant este ca Guvernul isi doreste practic votul la motiunea de cenzura (care trebuia sa fie dezbatuta dupa trei zile de la depunerea ei) pentru a putea consfinti adoptarea legii. Iar Guvernul mai pregateste inca o asumare, pentru legea salarizarii unitare, proiect aflat deocamdata la revizia finala a echipei de negociatori de la FMI, Banca Mondiala si Comisia Europeana.

CC va continua dezbaterea miercuri, 24 noiembrie, dupa ce a amanat sa-si dea verdictul asupra intentiei Guvernului de a continua procedura de asumare a raspunderii pentru Legea educatiei.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/politic/legea-educatiei-pierduta-in-chichitele-constitutionalistilor-7733755
7733755
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.