Kosovo reporneste cu dreptul

Postat la 26 iulie 2010 11 afişări

Declaratia de independenta a Kosovo din 17 februarie 2008 “nu a incalcat dreptul international general”, sustine Curtea Internationala de Justitie (CIJ) in textul avizului consultativ trimis ONU cu privire la aceasta problema.

Desi anterior anuntasera ca vor respecta avizul CIJ, oficialii sarbi au declarat ca nu vor recunoaste niciodata independenta Kosovo, considerand acest teritoriu locuit de aproape 2 milioane de albanezi provincia sa meridionala.

Conflictul din perioada 1998-1999 intre fortele de la Belgrad si separatistii kosovari a provocat moartea a aproximativ 13.000 de persoane, majoritatea albanezi din Kosovo, in timp ce 1.862 de persoane sunt in continuare date disparute. Belgradul a obtinut la 8 octombrie din partea Adunarii Generale a ONU permisiunea de a sesiza CIJ cu privire la legalitatea proclamarii independentei Kosovo, la 17 februarie 2008.

Pana in prezent, statul Kosovo a fost recunoscut de 69 de tari, intre care Statele Unite si 22 dintre cele 27 de state membre UE.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/politic/kosovo-reporneste-cu-dreptul-6690578
6690578
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.