Iunie rosu in Afganistan

Postat la 28 iunie 2010 6 afişări

75 de militari din fortele internationale au fost ucisi in primele trei saptamani din aceasta luna, facand din iunie una dintre cele mai sangeroase de la declansarea ostilitatilor, in 2001.

Insurgenta talibanilor s-a intensificat considerabil in ultimii trei ani, in pofida prezentei fortelor internationale, care vor ajunge la 150.000 de militari pana in august, odata cu suplimentarea trupelor americane. In total, 295 de militari straini, dintre care cel putin 185 de americani, au murit in Afganistan de la inceputul lui 2010.

Presedintele Obama l-a inlocuit saptamana trecuta la conducerea trupelor de acolo pe generalul Stanley McChrystal (foto) cu generalul David Petraeus, artizanul strategiei SUA in Irak, din cauza unor critici ale primului la adresa lipsei de implicare a Casei Albe in efortul militar din Afganistan.

Inlocuirea lui McChrystal, un militar foarte apreciat de trupele din Afganistan si de regimul lui Hamid Karzai, traduce in mod evident nu numai iritarea administratiei fata de criticile lui McChrystal, ci si teama ca acest razboi se prelungeste in mod periculos, fara a se intrevedea o victorie a aliatilor.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
afganistan,
razboi,
obama,
irak,
talibani,
/actualitate/politic/iunie-rosu-in-afganistan-6447123
6447123
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.