Inflatia de timp liber. Cum se joaca politicienii cu scumpirile

Postat la 17 octombrie 2010 12 afişări

Dupa ce a pus paie pe focul inflatiei (ajunsa la 7,7% pe an in septembrie) cu anunturile pripite si absurde despre o majorare iminenta a preturilor la alimente cu 8-10%, ministrul Valeriu Tabara (PDL) s-a repliat, afirmand ca de fapt n-ar fi decat o crestere cu circa 7%. Declaratia aduce aminte involuntar de replica nonsalanta a ex-ministrului economiei, Videanu, cum ca n-ar fi un capat de tara daca preturile la gaze si energie termica ar creste cu 5-6%.

Mai nou, Tabara s-a reorientat spre o idee cu ecou la popor, dar poate tocmai de aceea imposibil de aplicat: cum sa taiem coltii supermarketurilor - tema frecventata mai nou si de Dinu Patriciu, proprietarul retelei Mic.ro, atunci cand se apucase sa vitupereze contra hipermarketurilor si a supermarketurilor care "nu au legatura cu comertul romanesc", strica spatiul urban si pe care ar vrea sa le vada "dand coltul".

Ideea de spatiu urban stricat de marile retele comerciale nu i-a scapat nici lui Valeriu Tabara, care sustine ca ridicarea supermarketurilor in orase a fost o greseala capitala, intrucat in jurul lor s-a starpit micul comert.

Ministrul a mers insa mai departe, reluand ideea ca producatorii romani si pietele agroalimentare ar avea de castigat daca marilor lanturi li s-ar impune sa-si inchida magazinele duminica. "Vreau ca micul producator sa aiba acces direct spre magazine. De ce sa eliminam magazinele de cartier sau de ce sa fie deschise supermarketurile toata saptamana?", a spus ministrul.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/politic/inflatia-de-timp-liber-cum-se-joaca-politicienii-cu-scumpirile-7482087
7482087
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.