Incidentul diplomatic romano-rus, confirmat de NATO

Autor: Mihai Mitrica Postat la 10 iulie 2011 14 afişări

Secretarul general al NATO a confirmat tensiunile diplomatice romano-ruse referitoare declaratiile presedintelui Traian Basescu despre al doilea razboi mondial.

Anders Fogh Rasmussen a admis ca presedintele rus Dmitri Medvedev "s-a referit la acest subiect in cadru diplomatic confidential si in termeni potriviti acestui cadru". Totodata, Rasmussen a adaugat ca "ambasadorul roman la NATO, Sorin Ducaru, i-a raspuns in acelasi cadru si in aceeasi termeni", dar a evitat sa dea alte detalii despre aceste "neintelegeri bilaterale".

Intr-un articol publicat in aceasta saptamana pe site-ul cotidianului Moskovski Komsomolet se afirma ca presedintele rus, Dmitri Medvedev, a facut declaratii dure la adresa lui Basescu, in timpul summitului Rusia - NATO de la Soci. Ziarul facea referire la declaratiile facute de presedintele roman in legatura cu Ion Antonescu, reamintind ca, la inceputul razboiului, Romania a luptat de partea Germaniei naziste. La reuniunea de la Soci, participantii si-au exprimat indignarea in legatura cu declaratiile lui Basescu, care exprima pozitii antiruse si, prin aceasta afirmatie, s-ar fi alaturat celor care au inceput razboiul. "Nu l-am auzit niciodata pe presedinte vorbind atat de dur", a afirmat un inalt oficial rus, citat de Moskovski Komsomolet.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/politic/incidentul-diplomatic-romano-rus-confirmat-de-nato-8476723
8476723
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.