Igas: Cred ca data potrivita pentru aderarea la Schengen este octombrie

Postat la 14 iunie 2011 11 afişări

Ministrul Administratiei si Internelor, Traian Igas, a declarat, marti, la Sofia, ca este de parere ca data potrivita pentru aderarea Romaniei si Bulgariei la Schengen este octombrie, demnitarul subliniind ca este optimist cu privire la acest termen.

Ministrul Traian Igas si omologul sau bulgar, Tsvetan Tsvetanov, au participat, marti, la Sofia, la o conferinta internationala organizata de Open Society Institute, privind perspectivele aderarii celor doua tari la Spatiul Schengen. Intrebat de ce Romania nu a aderat inca la Spatiul Schengen, desi a indeplinit toate criteriile tehnice, Igas a raspuns ca tara noastra nu se afla intr-un moment foarte intarziat si ca principala cauza a acestei amanari a fost stadiul pregatirii Bulgariei. Ministrul a spus, in legatura cu Mecanismul de Cooperare si Verificare, ca Romania trebuie sa fie tratata la fel ca celelalte state membre si ca, desi exista o preocupare privind raportul Comisiei Europene din iulie, lucrurile nu trebuie amestecate.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
schengen,
igas,
aderare,
octombrie
/actualitate/politic/igas-cred-ca-data-potrivita-pentru-aderarea-la-schengen-este-octombrie-8340863
8340863
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.