Guvernul permite persoanelor fizice autorizate sa angajeze cu contract de munca terte persoane

Postat la 20 mai 2011 15 afişări

Persoanele fizice autorizate (PFA) vor avea dreptul sa angajeze cu contract individual de munca terte persoane pentru desfasurarea activitatii pentru care au fost autorizate, masura care a fost introdusa de Guvern prin modificarea legislatiei, confirmand informatiile transmise anterior de MEDIAFAX.

Legislatia in vigoare stabileste ca o persoana fizica autorizata nu poate angaja cu contract de munca terte persoane. "Persoana fizica autorizata isi poate desfasura activitatea individual si independent sau poate angaja, in calitate de angajator, terte persoane cu contract individual de munca", se arata in ordonanta de urgenta prin care Executivul a modificat OU 44/2008 privind desfasurarea activitatilor economice de catre persoanele fizice autorizate. Actul normativ mai stabileste ca persoana fizica nu va fi considerata un angajat al unor terte persoane cu care colaboreaza, chiar daca colaborarea este exclusiva.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
angajari,
guvern,
contract,
PFA,
locuri de munca
/actualitate/politic/guvernul-permite-persoanelor-fizice-autorizate-sa-angajeze-cu-contract-de-munca-terte-persoane-8275608
8275608
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.