Guvernul a discutat exceptiile la cota unica, dupa ce Basescu a cerut impozitarea tuturor veniturilor

Postat la 19 august 2010 16 afişări

Guvernul a efectuat un inventar al tuturor activitatilor care nu sunt impozitate prin cota unica si a constatat ca in aceasta categorie intra atat venituri din agricultura si transfer de proprietati imobiliare, cat si baruri de noapte si cazinouri, pentru care cota de impunere variaza intre 2 si 5%.

Situatia centralizata a fost prezentata in Guvern de ministrul Finantelor, la solicitarea premierului Emil Boc, dupa ce presedintele Traian Basescu a declarat ca pentru orice venit trebuie introdusa cota unica de impozitare.

Documentul, obtinut de MEDIAFAX, indica o serie de exceptii de la cota unica de impozitare, precum activitatile de natura barurilor si cluburilor de noapte, discotecilor, cazinourilor sau pariurilor sportive. Astfel, materialul elaborat de Ministerul Finantelor releva ca acei contribuabili care lucreaza in aceste domenii, inclusiv persoanele juridice care realizeaza aceste venituri in baza unui contract de asociere, si in cazul carora impozitul pe profit datorat este mai mic decat 5% din venituri sunt obligati la plata unui impozit de 5% aplicat acestor venituri inregistrate.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/politic/guvernul-a-discutat-exceptiile-la-cota-unica-dupa-ce-basescu-a-cerut-impozitarea-tuturor-veniturilor-6965168
6965168
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.