Guvernul a aprobat înfiinţarea Autorităţii Metropolitane de Transport Bucureşti

Postat la 31 august 2011 7 afişări

Guvernul a aprobat, marţi, înfiinţarea Autorităţii Metropolitane de Transport Bucureşti, în subordinea Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii (MTI), cu atribuţii de reglementare şi coordonare a serviciilor de transport public de călători în Bucureşti şi judeţul Ilfov.

Autoritatea va fi ordonator terţiar de credite şi se va finanţa de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, din venituri proprii, din fonduri externe şi din alte surse legal constituite. "Acest organism va funcţiona şi a fost gândit în urma unui studiu făcut de Ministerul Transporturilor împreună cu Banca Mondială din 2006. Discuţiile au continuat din primăvară cu experţii FMI, CE şi BM, astfel încât înfiinţarea acestei autorităţi a apărut şi în scrisoarea de intenţie", a declarat secretarul de stat din MTI Alexandru Nazare. Potrivit secretarului de stat, autoritatea va fi condusă de un director general care va fi numit prin ordin al ministrului Transporturilor, iar schema de personal va cuprinde aproximativ 80 de persoane care vor proveni din redistribuire de la alte instituţii publice, precum şi din noi angajări.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ratb,
guvern,
decizie,
transport,
bucuresti
/actualitate/politic/guvernul-a-aprobat-infiintarea-autoritatii-metropolitane-de-transport-bucuresti-8675369
8675369
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.