Fidel Castro renunta la presedintia Cubei

Postat la 19 februarie 2008 1 afişăre

Fidel Castro, cel mai longeviv presedinte, a anuntat ca renunta la conducerea Cubei, potrivit unei scrisori publicate de ziarul Partidului Comunist din Cuba, Granma, citat de BBC.

"Nu voi aspira si nici nu voi accepta sarcina de Presedinte al Consiliului de Stat si de Comandant sef", scrie Fidel Castro, care a fost nevoit sa renunte la putere in urma cu aproximativ 19 luni, din cauza problemelor de sanatate.

El a transferat, temporar, puterea fratelui sau Raul, in iulie 2006, cand a fost supus unei interventii chirurgicale. Pana atunci, Fidel Castro condusese neintrerupt republica din Caraibe inca de la revolutia din 1959.

In decembrie, Fidel Castro anuntase ca s-ar putea retrage pentru a permite accesul la putere a unei generatii mai tinere.

Alte detalii gasiti pe site-ul www.mediafax.ro

Am mai scris despre:
Fidel Castro,
Cuba,
demisie
/actualitate/politic/fidel-castro-renunta-la-presedintia-cubei-2399051
2399051
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.