Europarlamentarul Adrian Severin a acceptat de la jurnalisti deghizati in lobbyisti 12.000 de euro pentru un amendament

Postat la 21 martie 2011 11 afişări

Jurnalistii britanici de la The Sunday Times, care s-au prezentat drept reprezentanti ai unei firme de lobby, l-au convins pe eurodeputatul roman Adrian Severin sa incheie un "contract de consultanta" platit.

Severin le-a facturat 12.000 de euro pentru "servicii de consultanta referitoare la schema de depozite bancare" - proiect care se discuta in Parlamentul European. Dezvaluirea apare in editia de duminica a ziarului The Sunday Times, care scrie ca trei deputati europeni si fosti ministri - un roman, un sloven si un austriac - s-au declarat dispusi sa-si "vanda serviciile" pentru sume de pana la 100.000 de euro unor jurnalisti de la cotidianul amintit. Reporterii ziarului britanic le-au propus mai multor deputati sa plateasca 100.000 de euro in schimbul unor amendamente a caror adoptare ar putea-o obtine. Cei trei deputati au acceptat, scrie The Sunday Times.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
adrian severin,
pe,
europarlamantar,
scandal,
mita
/actualitate/politic/europarlamentarul-adrian-severin-a-acceptat-de-la-jurnalisti-deghizati-in-lobbyisti-12-000-de-euro-pentru-un-amendament-8080197
8080197
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.