Ei cu ei, voi cu cine?

Postat la 21 iunie 2010 48 afişări

Dupa ce a trecut la distanta de opt voturi pe langa demitere cu ocazia motiunii de cenzura, Guvernul pare decis sa asume si pentru sine o serie de masuri de austeritate, reducand in primul rand numarul secretarilor de stat din ministere, desi exista zvonuri si cu privire la o remaniere.

Masura ar fi eficienta exclusiv in planul imaginii, pentru a mai calma si din criticile propriilor parlamentari, multi nemultumiti ca - cu ajutorul asiduu al opozitiei - vor deconta politic in locul executivului masurile de austeritate bugetara.

PSD, pe de alta parte, pare decis sa nu piarda momentul cand frustrarile se acumuleaza in PDL si a anuntat ca pregateste pentru sfarsitul acestei sesiuni - poate chiar pentru o eventuala sesiune extraordinara - inca o motiune de cenzura, care incepe sa fie construita din aceasta saptamana.

Social-democratii se bazeaza pe rezultatul onorabil obtinut la precedenta, cand mai multi parlamentari PDL si UNPR au votat pe fata impotriva Guvernului, asumandu-si eventuale excluderi din propriile formatiuni. Daca la UNPR situatia a fost rezolvata cazon, cu demiteri fara drept de apel la o zi dupa motiune, democrat-liberalii nu-si permit sa renunte de bunavoie la o majoritate parlamentara tot mai firava si au convocat deputatii si senatorii la o noua sedinta de lamurire la Snagov, sub conducerea presedintelui Traian Basescu. La precedenta, amenintarile cu trimiterea PDL in opozitie lansate de presedintele Basescu daca motiunea va fi adoptata nu au prea functionat, dovada ca destui participanti au votat impotriva propriului guvern.

De remarcat, in fine, ca PSD a reusit in ultima perioada sa reocupe locul pe care se asezase o vreme PNL, cel de voce a opozitiei, si se pregateste sa-i anexeze inca o data pe liberali cu ocazia votului pentru cea de-a doua motiune.

La randul lor, liberalii s-au facut remarcati doar cu ocazia schimbului de replici dintre Crin Antonescu si Radu Berceanu de la dezbaterea motiunii. Ramane de vazut daca PNL va fi nevoit sa abjure inca o data de la propriile principii economice, asa cum a facut la recenta motiune, care cerea printre altele si desfiintarea cotei unice de impozitare.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
pdl,
psd,
motiune de cenzura,
guvern,
parlament,
/actualitate/politic/ei-cu-ei-voi-cu-cine-6430482
6430482
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.