Doua teme ingropate dintr-un foc: guvernul tehnocrat si referendumul pentru Bucuresti

Autor: Mihai Mitrica Postat la 22 mai 2011 13 afişări

Presedintele Traian Basescu a curmat, cu vioiciunea caracteristica, inca o tema de dezbatere si zbatere publica pe care a lansat-o personal cu putin timp in urma.

Cel putin sase luni, potrivit presedintelui, orice discutie despre remanierea premierului Emil Boc se considera suspendata de drept si neavenita, intrucat Basescu a atentionat ca Romania are nevoie de stabilitate, pentru a nu-si pune in pericol imaginea in ochii investitorilor, tradusa in dobanzile la care se va imprumuta in continuare de pe pietele externe.

Logica prezidentiala a cucerit brusc, saptamana trecuta, diverse straturi ale democrat-liberalilor: dupa ce presedintele a citat din Constitutie ca Legea Capitalei se modifica de catre Parlament, reprezentantii PDL au si anuntat ca referendumul anuntat initial pentru 19 iunie, apoi pentru 26 iunie, nu mai este oportun si ar trebui ca primarul Sorin Oprescu sa revoce convocarea acestuia. Si ministrul Elena Udrea si-a amintit ca s-a pronuntat de la bun inceput impotriva scrutinului, uitand si episodul in care a cerut introducerea unui chestionar cu sapte dileme mai curand filozofice pentru bucurestenii ce ar fi urmat sa vina la vot.

Ca puterea de seductie discursiva a presedintelui a ramas aproape intacta in randul fostului sau partid nu e o noutate, reconfirmarea fiind facuta la congresul PDL, unde pe lacrimile lui Basescu s-a ridicat un nou mandat al lui Emil Boc. Teama de viitorul electoral explica probabil disciplinarea liderilor PDL, care par acum mai dispusi ca in trecut sa accepte rolul de lider al presedintelui, mai ales dupa ce aripa rebela condusa de Vasile Blaga a primit un vot de blam la congres.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/politic/doua-teme-ingropate-dintr-un-foc-guvernul-tehnocrat-si-referendumul-pentru-bucuresti-8278226
8278226
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.