Donatorii lui Barack Obama au fost rasplatiti cu posturi in administratie

Postat la 17 iunie 2011 27 afişări

Administratia Obama a oferit unui numar de 200 de donatori din timpul campaniei electorale posturi-cheie in Guvern sau contracte la nivel federal, potrivit unui material realizat de iWatch, un grup de investigatie jurnalistica, relateaza postul de televiziune Fox News.

Purtatorul de cuvant al presedintiei americane, Jay Carney, a declarat miercuri, intr-o conferinta de presa, la Casa Alba, ca donarea de bani nu "califica" pe nimeni pentru un post, dar nici nu "descalifica", iar deciziile au la baza meritul. "Se intampla ca unii sa fie donatori. Exista mult mai multe cazuri de persoane care nu au fost donatori si care au fost nominalizate in functii", a subliniat el. Investigatia a relevat ca donatorii au oferit sume mult mai mari decat si-a propus presedintele sa obtina, si ca acesta ii vrea inapoi, in alegerile din 2012. IWatch ofera exemplul lui Donald Gips, directorul companiei Level 3 Communications LLC, care a donat peste o jumatate de milion de dolari. Potrivit investigatiei, dupa alegeri, Gips a obtinut postul de sef de personal al administratiei, iar ulterior a fost nominalizat ambasador in Africa de Sud, compania sa obtinand 13,8 milioane de dolari din stimulente. Desi detine actiuni la companie, Gips a declarat ca nu stia ca aceasta a primit stimulente, potrivit iWatch.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
sua,
ancheta,
numiri,
functii,
obama,
sponsori,
campanie
/actualitate/politic/donatorii-lui-barack-obama-au-fost-rasplatiti-cu-posturi-in-administratie-8350823
8350823
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.