Deputatii care sunt si rectori de facultati pot rasufla usurati

Postat la 27 februarie 2011 14 afişări

Deputatii din Comisia Juridica au opinat ca nu exista incompatibilitate intre functia de deputat si cea de rector, astfel ca Legea educatiei intrata in vigoare recent nu ar trebui sa li se aplice demnitarilor care isi indeplinesc in aceasta perioada mandatele.

Argumentul folosit de mai multi membri ai comisiei a fost ca deputatii care detin si functiile de rectori nu pot fi declarati incompatibili, deoarece la momentul cand au fost alesi, legislatia nu interzicea cumulul de functii.

Presedintele Comisiei, Daniel Buda, a incercat fara succes sa supuna la vot elaborarea unui punct de vedere in care sa se constate ca deputatii care sunt si rectori se afla in situatie de incompatibilitate, argumentand ca exista riscul ca acestia sa fie declarati incompatibili pe durata mandatului, in contextul adoptarii noii Legi a educatiei, ce stipuleaza ca parlamentarii nu pot fi si rectori.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/politic/deputatii-care-sunt-si-rectori-de-facultati-pot-rasufla-usurati-8014375
8014375
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.