Dansez pentru mine. Exercitii de mers pe sarma

Autor: Mihai Mitrica Postat la 04 decembrie 2010 27 afişări

Armistitiul din Parlament privitor la Legea educatiei se anunta extrem de fragil, in perspectiva viitoarei asumari a raspunderii Guvernului pe legea salarizarii unitare, in urmatoarele zile. Dupa negocieri de culise, parlamentarii PNL si-au retras semnaturile de pe motiunea de cenzura depusa impreuna cu PSD pe Legea educatiei, dar si actuala putere a facut un pas inapoi, renuntand la decizia de a trece aceasta lege prin asumarea raspunderii.

Conflictul aparent stins a fost atatat din nou in Comisia de invatamant din Senat, unde opozitia a reusit sa adopte un proiect contestat de PDL, care sustine ca mecanismul functionarii Comisiei a fost incalcat. Astfel, sedintele au fost convocate de vicepresedintele PSD al Comisiei, fara acceptul presedintelui, democrat-liberalul Mihail Hardau, iar raportul final nu a fost semnat de cel din urma, care a si cerut de altfel in plen respingerea sa ca ilegala si rediscutarea legii in Comisie. Adica aceeasi comisie care de la inceputul actualei sesiuni si pana la momentul asumarii raspunderii nu a reusit sa emita un proiect acceptabil de catre membrii sai si de catre Guvern.

Acuzatiile de tradare pe care PSD le-a aruncat la adresa liberalilor dupa ce acestia au subminat motiunea de cenzura va trebui sa fie date deci uitarii, daca opozitia vrea sa dea sanse de adoptare unei potentiale motiuni de cenzura pe Legea salarizarii. Ritmul in care liberalii si Crin Antonescu in special critica in ultima perioada social-democratii si trecutul PSD lasa insa deschise toate variantele, inclusiv o retragere tactica din dezbatere a celor dintai, creditati in sondajele de opinie disponibile pe piata ca a doua forta politica la proximele alegeri, dupa social-democrati.

Mai merita amintita si o noua premiera a lui Traian Basescu, devenit in aceasta saptamana primul sef de stat din 1990 pana acum care lipseste din tara la sarbatorirea Zilei Nationale. Absenta lui a fost dublata si de insarcinarea de catre Cotroceni a premierului Emil Boc cu reprezentarea sefului statului la parada militara - atributie ce in mod firesc trebuia transferata presedintelui Senatului, care a si reclamat inadvertenta.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/politic/dansez-pentru-mine-exercitii-de-mers-pe-sarma-7778189
7778189
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.