Curatenia de vara in guvern va continua. Emil Boc: Nu ma mai intrebati de remaniere

Autor: Mihai Mitrica Postat la 10 iulie 2011 18 afişări

Reorganizarea administrativa, subiect repus pe tapet saptamana trecuta de aliatii minori din coalitia de guvernare, se va dubla la nivel institutional cu o reducere a institutiilor deconcentrate, dar si cu o remaniere la nivelul secretarilor de stat numiti de PDL.

Aceasta curatenie de vara arata interesul crescut pe care principalul partid de guvernare il va acorda si in continuare actiunilor de imagine, mai ales ca tot acum este oficial in plina desfasurare evaluarea membrilor Executivului sub criteriul atragerii de fonduri europene. Impresia ca Guvernul continua activitatea in plina vacanta parlamentara a fost consfintita si de prezenta presedintelui Traian Basescu la sedinta de cabinet de saptamana trecuta, in urma careia au reaparut zvonurile despre infiintarea unui minister pentru atragerea fondurilor europene.

Momentul pentru o remaniere guvernamentala nu pare oportun din punct de vedere strategic, intrucat perioada de vacanta reduce impactul pe care redesenarea Executivului le-ar putea avea la nivelul perceptiei publice; recurenta discutiilor pe aceasta tema a ridicat insa si ipoteza ca s-ar pregati o serie de mutari mai profunde, care ar putea schimba chiar raporturile de forte din interiorul coalitiei de guvernare.

Subiectul ar putea cunoaste noi dezvoltari odata cu prezentarea raportului pe justitie al Comisiei Europene, in aceasta saptamana, document considerat decisiv pentru perspectivele aderarii Romaniei la spatiul Schengen in toamna.

Intrebat de ziaristi, sambata, daca se pune problema unei remanieri, premierul Emi Boc a raspuns ca "analizele activitatii guvernamentale se fac in permanenta, absorbtia fondurilor europene este unul dintre criteriile evaluarii activitatii guvernamentale, dar momentul concret nu este unul care sa se dezbata public, ci este unul care se anunta la timpul si la momentul potrivit. Spun asta ca sa nu ne intrebaţi in fiecare zi cand are loc remanierea guvernamentala".

"Niciun prim-ministru din lume nu dezbate public remanierile guvernamentale. Face evaluarile dupa criteriile activitatii Guvernului, fondurile europene reprezinta unul dintre criteriile despre care am vorbit, ca si stadiul investitiilor, iar cand are concluziile si momentul prielnic, pur si simplu le anunta fara alte dezbateri prealabile. Cel puţin acesta este specificul muncii oricarui guvern din UE", a adaugat prim-ministrul.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/politic/curatenia-de-vara-in-guvern-va-continua-emil-boc-nu-ma-mai-intrebati-de-remaniere-8476344
8476344
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.