Cum va arata Legea Educatiei daca asumarea guvernului cade

Postat la 12 noiembrie 2010 45 afişări

In timp ce guvernul asteapta motivarea deciziei Curtii Constitutionale, care a respins Legea Educatiei asumata de guvern, senatorii din Comisia de invatamant lucreaza in continuare la proiectul depus in Parlament.

Traseul pregatit de guvern absolventilor de facultate care vor sa ocupe loc la catedra va fi modificat de senatorii din Comisia de invatamant. Daca in Legea Educatiei asumata de Cabinetul Boc sunt prevazuti doi ani de masterat didactic, urmati de un an de practica sub indrumarea unui mentor si un concurs la nivelul scolii, proiectul aflat pe masa senatorilor va cuprinde cu totul alte prevederi. In opinia parlamentarilor, absolventii de facultate ar trebui sa urmeze un an de masterat stiintific si un an de masterat didactic in care sa fie inclusa si practica derulata sub indrumarea mentorului. Dupa sustinerea dizertatiei, absolventii masteratului vor sustine direct definitivatul devenind automat titulari in sistem. Ocuparea postului ar urma sa se faca tot prin concurs la nivelul scolii, insa in cazul desfiintarii postului, profesorul va putea concura la o alta unitate de invatamant, avand prioritate fata de cei care nu au predat pana in acel moment.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
educatie,
Guvern,
lege,
asumare,
proiect
/actualitate/politic/cum-va-arata-legea-educatiei-daca-asumarea-guvernului-cade-7710391
7710391
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.