Cum isi impart Boc si Blaga partidul. Aripa fidela premierului i-a cerut sa-si amane demisia de la Guvern pana in mai

Postat la 15 martie 2011 6 afişări

Cu doua luni inainte de congresul care va stabili noua conducere a partidului, PDL se imparte in doua tabere, a caror componenta se modifica in continuu. Pe de o parte, Vasile Blaga, care se bucura de simpatia liderilor locali si care pare a avea sustinerea majoritatii filialelor, iar, pe de alta parte, Emil Boc, sprijinit in mod direct de Traian Basescu.

Cei doi pretendenti la sefia PDL au avut, ieri, intalniri cu sustinatorii lor, ca sa-si contabilizeze filialele pe care pot conta la Conventia din mai. Negocierile din ultimele doua saptamani si indicatiile lui Traian Basescu au impartit PDL in doua tabere. Avand in spate, in acest moment, sprijinul majoritatii filialelor, Vasile Blaga este asteptat sa fie primul care face pasul oficial al anuntarii candidaturii. Dupa ce a strans in jurul sau marea parte a numelor grele din PDL, Adriean Videanu, Radu Berceanu, Cezar Preda si Cristian Boureanu, Blaga se poate baza si pe sustinerea directa a presedintelui PDL Caras-Severin, Sorin Frunzaverde. Exprimandu-si initial intentia de a candida la sefia partidului, Frunzaverde s-a retras luni in favoarea lui Vasile Blaga, precizand pentru gandul ca va viza un post de prim-vicepresedinte: "Nu mai candidez. Il sprijin pe domnul Blaga, am semnat deja pentru sustinerea sa. Are o motiune care preia multe prevederi din textul motiunii mele".

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
politic,
PDL,
Basescu,
partid,
planuri,
alegeri,
candidati
/actualitate/politic/cum-isi-impart-boc-si-blaga-partidul-aripa-fidela-premierului-i-a-cerut-sa-si-amane-demisia-de-la-guvern-pana-in-mai-8062054
8062054
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.