Criticilor mei

Postat la 13 noiembrie 2007 1 afişăre

Ministrul de externe Adrian Cioroianu a reusit ca in mai putin de o saptamana sa ofere contestatarilor capacitatii sale profesionale doua argumente foarte puternice.

Mai intai, in iuresul emotional al crimei de care a fost acuzat un conational in Italia, Cioroianu a evocat o deportare in masa a infractorilor in desertul egiptean, depasind, potrivit observatorilor, granitele unei simple metafore diplomatice.

In fata cererilor de prezentare a demisiei - una din ele venita chiar de la presedintele Traian Basescu - ministrul a invocat necesitatea prezentei sale pentru rezolvarea tensiunilor diplomatice dintre Romania si Italia. La doar cateva zile distanta, insa, o vizita organizata de MAE in capitala Italiei a oferit un nou argument criticilor ministrului: la conferinta de presa la care au participat atat premierul Calin Popescu-Tariceanu, cat si ministrul Cioroianu si alti demnitari din MAE, seful MAE s-a intretinut destul de afabil cu unul din liderii comunitatii rromilor romani din Italia, dat in urmarire prin Interpol pentru sustragere de la executarea unei pedepse definitive in Romania.

Declaratiile contradictorii ale MAE si ale ministrului dupa ce presa a semnalat situatia si chiar dincolo de incident (Cioroianu a afirmat, de pilda, ca nu e perfect, dar ca se considera potrivit pentru functia pe care o ocupa) au ridicat si mai mult ponderea remarcilor negative la adresa sefului liberal al diplomatiei, care a fost identificat de unii observatori ca posibil personaj de sacrificiu pentru calmarea tensiunilor iscate de „cazul Mailat“.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Cioroianu,
MAE
/actualitate/politic/criticilor-mei-1036601
1036601
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.