Consilierii judeţeni - de la afaceri de familie la contracte cu statul

Postat la 12 octombrie 2011 14 afişări

Sute de consilieri judeţeni din ţară au acţiuni sau sunt asociaţi la societăţi din domenii diverse, de la afaceri de familie, la firme care fac contracte cu instituţii ale statului, indiferent că e vorba de "banalele" cornuri sau laptele oferite elevilor sau de construcţii ori consultanţă.

Secretarul general al Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), Horia Georgescu, anunţa săptămâna trecută că au fost identificaţi 747 de consilieri judeţeni care sunt titulari în 1.200 de firme. Potrivit oficialului ANI, conflictul de interese intră în zona achiziţiilor publice, care este un factor de vulnerabilitate majoră, în primul rând la nivelul comunităţilor locale, "că tot se vorbeşte de descentralizare". Totodată, el arăta că, potrivit statisticilor, cel puţin zece la sută dintre aceste firme unde sunt administratori consilieri judeţeni au contracte cu autorităţile locale. Situaţia se confirmă în multe dintre judeţe, existând firme la care consilierii judeţeni deţin sau sunt acţionari la societăţi care au contracte cu statul, de la primării, consilii judeţene, teatre, Romgaz, AJOFM, Administraţia Porturilor Maritime Constanţa.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
politic,
afaceri,
contracte,
stat,
consilieri judeteni
/actualitate/politic/consilierii-judeteni-de-la-afaceri-de-familie-la-contracte-cu-statul-8859584
8859584
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.