Circuitul influentei in urbanismul romanesc. Azi, despre Palatul Stirbey

Postat la 30 octombrie 2010 13 afişări

Deputatul PDL Theodor Paleologu, fost ministru al culturii, a declarat la o dezbatere dedicata proiectului imobiliar de langa Palatul Stirbey ca un consilier al premierului, Andreea Paul-Vass, a facut lobby pentru acest proiect, aflat in prezent in proces de avizare la Ministerul Culturii.

De asemenea, Paleologu - care a respins in mandatul sau dezvoltarea proiectului - a afirmat ca Theodor Stolojan i-a solicitat sa o consulte pe Andreea Paul-Vass despre acest subiect si a avertizat ca sustinerea sa pentru actualul guvern depinde de avizarea sau nu a proiectului. Miza era construirea unei cladiri de 40 m inaltime in imediata vecinatate a palatului, care este monument istoric. Cladirea ar urma sa aiba apartamente de lux, galerii comerciale si un centru cultural.

Paleologu a sustine ca, pe cand era ministru, Theodor Stolojan i-a cerut la o sedinta a PDL sa stea de vorba cu Andreea Paul-Vass, care ulterior s-a prezentat in biroul ministrului impreuna cu sotul ei si cu Ovidiu Popescu, proprietarul Palatului Stirbey de pe Calea Victoriei. "Rolul meu a fost doar de a media si am dat foarte mult din timpul meu. Am stat ore intregi sa fac consultanta gratuita pentru domnul Popescu (...) Proiectul, la acea data, efectiv arunca in aer normele de urbanism", a povestit fostul ministru.

Comisia Nationala a Monumentelor Istorice a dat un aviz consultativ favorabil proiectului Stirbey la 29 septembrie, aviz pe care ministrul il poate accepta sau nu, in termen de 30 de zile de cand acest aviz este inregistrat.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/politic/circuitul-influentei-in-urbanismul-romanesc-azi-despre-palatul-stirbey-7625794
7625794
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.