Cine-mparte parte-si face

Postat la 28 iunie 2010 10 afişări

Dupa ce Camera Deputatilor a dat verde distribuirii de dividende la Fondul Proprietatea, Ministerul Finantelor, ca actionar majoritar, urmeaza sa propuna in AGA, care va avea loc in august sau septembrie, distribuirea integrala a profitului din ultimii doi ani, respectiv 1,19 miliarde de lei (283 mil. euro).

Finantele ar urma sa incaseze deci circa 700 de milioane de lei (167 mil. euro), o suma deloc neglijabila in conditiile bugetului actual, iar restul va fi oferit celor aproximativ 3.700 de actionari privati. Printre cei mai importanti beneficiari se vor numara familia Malaxa, cu circa 76 milioane de lei, mostenitorul familiei Chrissoveloni, cu 1,36 milioane de lei, fondul de investitii Cartesian, cu 32,4 milioane, SIF Moldova, cu 6,4 milioane de lei, sau actualul director al Fondului, Ionut Popescu, cu 1,36 milioane.

In functie de perioada cand au fost cumparate titlurile, acestea au putut aduce intr-adevar castiguri frumoase celor ce au speculat pe ele, cei care au cumparat anul trecut, de pilda, beneficiind chiar de randamente de peste 50%.

Cert e ca, odata cu votul din Camera Deputatilor, se deblocheaza nu numai dividendele, ci si procesul de preluare a administrarii de catre compania Franklin Templeton, a carui prioritate, dupa cum a declarat Mark Mobius, presedintele Templeton Asset Management (divizia de investitii a Franklin Templeton pe pietele emergente), va fi sa listeze Fondul la bursa din Bucuresti si la inca o bursa internationala.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/politic/cine-mparte-parte-si-face-6447134
6447134
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.