Chiar a crescut PDL in preferintele electorale cu 60% in doua luni?

Autor: Mihai Mitrica Postat la 05 februarie 2011 9 afişări

Apropierea Congresului PDL din aceasta primavara a dat o greutate sporita criticilor pe care presedintele Traian Basescu le-a adus liderilor democrat-liberali, retrasi strategic in ultima perioada din primul plan al dezbaterilor publice. La o intalnire cu alesii PDL, Basescu le-a cerut fostilor ministri Vasile Blaga, Radu Berceanu si Adriean Videanu sa "iasa din transee" si sa combata discursurile opozitiei, in acest moment PDL fiind reprezentat public de esaloane mult inferioare.

Singurul care a replicat public a fost Vasile Blaga, privit drept un posibil succesor al lui Emil Boc, in caz ca acesta nu va mai fi ales presedinte al formatiunii. Replica totusi retinuta a fostului ministru a aratat ca, desi tensiunile din partid sunt in crestere, ierarhiile nu s-au destructurat in totalitate, pentru reasezarea lor asteptandu-se rezultatul votului de la Congres. Iar aparitia in dezbatere a Elenei Udrea nu a facut decat sa contureze mai bine liniile de demarcatie intre tabere, pe care in final le-a consfintit prim-vicepresedintele Adriean Videanu intr-un interviu pentru "Gandul". Potrivit lui Videanu, PDL se afla intr-o vertiginoasa revenire in sondaje, crescand cu 60% in ultimele doua luni pana la 20,6%, ceea ce anunta o lupta acerba pentru functiile de conducere ale unui partid in ascensiune cu un an inaintea primului test electoral, localele din prima parte a lui 2012.

Principalul front de lupta deschis deja este procedura de alegere a viitoarei conduceri - daca votul va fi dat pentru o lista propusa de viitorul presedinte sau daca vor fi votati uninominal fiecare dintre liderii partidului, in conformitate cu angajamentul public al PDL fata de acest sistem electoral. "Greii" PDL sustin insa prima varianta, constienti ca pot strange mult mai usor decat concurenta nominalizari de impact pentru functiile de prim-vicepresedinti (patru, fata de doi in prezent) si un secretar general. Daca aceasta formula de vot va fi si cea care se va impune, restauratia din PDL poate fi considerata deja o certitudine pentru proximul congres.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/politic/chiar-a-crescut-pdl-in-preferintele-electorale-cu-60-in-doua-luni-7954015
7954015
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.