Cearta fratilor coreeni

Postat la 31 mai 2010 55 afişări

Tensiunile diplomatice din Asia s-au accentuat dupa ce Coreea de Nord a anuntat ca va rupe un acord privind prevenirea oricarei confruntari armate cu vecina din sud.

Regimul totalitar de la Phenian a rupt deja legaturile cu Seulul, dupa ce cei din sud l-au acuzat ca ar fi ucis 46 de marinari de pe o corveta sud-coreeana, acuzatie confirmata deja de o ancheta internationala.

La randul lor, coreenii din sud au facut saptamana trecuta o demonstratie de forta, in speranta ca vor intimida regimul comunist de la Phenian printr-un exercitiu anti-submarin de amploare. Statele Unite si Coreea de Sud fac presiuni pentru ca Phenianul sa fie sanctionat de Consiliul de Securitate al ONU pentru refuzul de a se conforma somatiilor anterioare de a-si opri dezvoltarea instalatiilor nucleare.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
politic,
Coreea,
conflict
/actualitate/politic/cearta-fratilor-coreeni-6197775
6197775
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.