Cazul Mailat

Postat la 06 noiembrie 2007 1 afişăre

Presedintele Italiei, Giorgio Napoletano, a promulgat un decret care permite expulzarea fara hotarare judecatoreasca a cetatenilor comunitari, daca acestia sunt considerati o amenintare la adresa sigurantei publice.

Presedintele Italiei, Giorgio Napoletano, a promulgat un decret care permite expulzarea fara hotarare judecatoreasca a cetatenilor comunitari, daca acestia sunt considerati o amenintare la adresa sigurantei publice. Responsabilitatea luarii acestei decizii revine prefectului fiecarei regiuni, iar subiectii expulzarii pot fi toti acei cetateni din state ale UE care sunt majori si locuiesc in Italia de mai putin de zece ani. Decretul a fost emis in procedura de urgenta de guvernul italian, dupa ce o femeie a fost violata si ucisa de un agresor roman, Nicolae Mailat, caz care a starnit oroare si dezbateri aprinse asupra fenomenului imigratiei la Roma.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Italia,
imigratie,
Mailat
/actualitate/politic/cazul-mailat-1027115
1027115
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.