Castigatorul le ia pe toate

Postat la 28 iunie 2010 12 afişări

Opozitia parlamentara din Ungaria a acuzat noul guvern conservator al lui Viktor Orban ca vrea sa cenzureze presa cu o serie de modificari ale legilor privind functionarea mass-media de stat.

Guvernul ales in aprilie supune saptamana aceasta votului parlamentului o lege prin care sa regrupeze intr-o singura entitate televiziunea nationala, radioul national, precum si televiziunea prin satelit Duna TV si agentia de presa MTI.

Seful acestei entitati va fi numit direct de premier, la fel ca si seful noii autoritati de reglementare a acestui sector. Guvernul vrea ca institutiile publice de presa sa fie in acest fel "mai transparente" si "mai eficiente", a declarat purtatoarea de cuvant a acestuia, Anna Nagy, subliniind ca legislatia in vigoare a "devenit invechita".

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ungaria,
duna tv,
viktor orban,
/actualitate/politic/castigatorul-le-ia-pe-toate-6447118
6447118
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.