Buturugile mici care sustin carul mare

Postat la 10 octombrie 2010 9 afişări

Camera Deputatilor a continuat si saptamana trecuta sa fie centru al disputelor juridice dintre opozitie si putere, pregatind terenul pentru un scenariu similar in aceasta saptamana la Senat.

Dupa legea pensiilor si inceputul de greva parlamentara declansata de opozitie, acum deputatii s-au contrat pe modificarea regulamentului Camerei, in sensul de a permite constituirea ca grup parlamentar a "independentilor", cei care au abandonat PSD sau PNL si s-au grupat sub umbrela UNPR (foto - liderii formatiunii), aflata in coalitia de guvernare.

Modificarea fost adoptata in cele din urma, cu sanse mari de a fi dublata de o decizie similara a Senatului in zilele urmatoare. Dincolo de anomalia ca permite aparitia in Parlament a unui grup politic nevalidat la alegerile generale, modificarea regulamentelor va diminua si din influenta opozitiei in comisiile de specialitate, prin cooptarea unor voci in plus, favorabile actualei coalitii de guvernare.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/politic/buturugile-mici-care-sustin-carul-mare-7459474
7459474
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.