Boc: Pieţele externe afectează negativ Europa, dar avansul PIB e mai mare în România faţă de alte ţări

Postat la 18 august 2011 8 afişări

Pieţele internaţionale au afectat negativ creşterea economică a statelor europene, dar avansul PIB al României, de 0,2% în trimestrul al doilea, a fost superior evoluţiei altor state UE, a declarat miercuri premierul Emil Boc.

"România reuşeşte să aibă o creştere de 0,2% în trimestrul II faţă de trimestrul I în condiţiile în care ţări precum Portugalia, Ungaria, Franţa, Olanda, Germania şi Bulgaria au înregistrat o creştere economică mai slabă în trimestrul II faţă de trimestrul I, o creştere mai slabă decât România. Asta denotă faptul că influenţele de pe pieţele internaţionale şi-au pus şi îşi pun amprenta pe ceea ce înseamnă creşterea economică în Europa", a arătat Boc.

El a subliniat că România a reuşit totuşi să aibă trei trimestre consecutive de creştere economică, chiar dacă trimestrul II faţă de trimestrul I are o creştere de 0,2%, iar Guvernul se menţine în graficul creşterii economice prognozate de 1,5% pentru anul 2011.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
boc,
PIB,
avans,
piete externe
/actualitate/politic/boc-pietele-externe-afecteaza-negativ-europa-dar-avansul-pib-e-mai-mare-in-romania-fata-de-alte-tari-8629696
8629696
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.