Boc: Limitarea prin Constitutie a deficitului si datoriei publice, necesara impotriva populismului

Postat la 06 iulie 2011 25 afişări

Premierul Emil Boc a declarat, miercuri, ca limitarea, prin Constitutie, a deficitului si a datoriei publice este necesara "pentru a avea o pavaza impotriva oricaror politici populiste de a cumpara voturi pe bani publici".

Premierul a spus, la o dezbatere, ca aceste limitari nu reprezinta o noutate in statele europene. "Avem precedentul Germaniei, care a introdus o dispozitie similara privind echilibrul bugetar in noua sa Constitutie. In Franta, discutiile pe aceasta tema sunt avansate. Cred ca aceasta regula este absolut necesar sa fie impusa la nivel constitutional", a spus Boc. Potrivit presedintelui PDL, criza a aratat cat de vulnerabile pot fi Guvernele si tarile in fata populismului , demagogiei si a politicilor iresponsabile pentru a cumpara voturi cu bani publici.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
boc,
politic,
constitutie,
deficit,
datorie
/actualitate/politic/boc-limitarea-prin-constitutie-a-deficitului-si-datoriei-publice-necesara-impotriva-populismului-8449546
8449546
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.