Boc ii raspunde vicepremierului ungar: Problema reorganizarii este in exclusivitate a statului roman

Postat la 17 iunie 2011 8 afişări

Problema reorganizarii administrative este in exclusivitate a statului roman, ca in orice tara europeana, a declarat, joi seara, premierul Emil Boc, in replica la afirmatiile vicepremierului ungar pe aceasta tema.

"Ne uitam la forma, dar vad ca nu ne intereseaza continutul. Problema reorganizarii administrative este in exclusivitate a statului roman, ca in orice tara europeana. Ambasadorul ungar la Bucuresti a fost invitat la Ministerul roman de Externe, pentru a stabili coordonatele unui dialog coerent si institutional intre Romania si Ungaria", a spus Boc, la postul B1 TV. Proiectul de reorganizare administrativa a Romaniei ar fi o schimbare intentionata si inacceptabila a hartii etnice, afirma vicepremierul ungar Zsolt Semjen. Proiectul de reorganizare administrativa reprezinta o amenintare la adresa etnicilor maghiari din Tinutul Secuiesc si Transilvania, a declarat Semjen. Vicepremierul ungar a subliniat ca au mai existat planuri de acest fel si ca este greu de spus cat de serioase erau in contextul politic "furtunos".

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
boc,
tinutul secuiesc,
declaratii,
ungaria,
replica
/actualitate/politic/boc-ii-raspunde-vicepremierului-ungar-problema-reorganizarii-este-in-exclusivitate-a-statului-roman-8350803
8350803
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.