Boc: Evolutia economiei in primele doua luni ne face sa privim optimist la iesirea din recesiune

Postat la 14 aprilie 2011 8 afişări

Evolutia principalilor indicatori economici in primele doua luni ale acestui an confirma ca Romania va inregistra crestere economica in primul trimestru, daca economia va continua si in luna martie trendul pozitiv, a declarat, miercuri, premierul Emil Boc.

El a amintit ca veniturile bugetare au crescut in primele doua luni cu 9,8% comparativ cu perioada similara a anului trecut, iar investitiile straine directe au atins un plafon de 267 milioane euro, fata de 140 milioane euro in lunile ianuarie si februarie 2010. "Putem privi cu optimism la iesirea tehnica din recesiune la sfarsitul primului trimestru, ca un prim pas spre cresterea economica", a spus Boc. Presedintele Consiliului Fiscal, Ionut Dumitru, a declarat, saptamana trecuta, ca Romania nu a iesit inca din recesiune, iar tendinta pozitiva din ultimul trimestru al anului trecut trebuie sa fie confirmata de datele ulteriore, nefiind sigur daca revenirea economica a inceput.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
boc,
economie,
previziuni,
bani,
recesiune
/actualitate/politic/boc-evolutia-economiei-in-primele-doua-luni-ne-face-sa-privim-optimist-la-iesirea-din-recesiune-8155418
8155418
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.