Basescu vrea sa adopte, lunar, 10.000 de basarabeni. De ce raman studentii moldoveni in Romania

Postat la 30 aprilie 2010 4 afişări

Din ce in ce mai multi tineri basarabeni vin la studii in Romania. Pentru majoritatea, optiunea naturala este de a se stabili definitiv la vest de Prut. Ii indeamna in primul rand, standardul de viata mai ridicat.

Incaperea e plina ochi. Toata lumea a luat pozitia drepti si asculta "Desteapta-te romane". In total sunt 309, majoritatea tineri, cu totii basarabeni. Unii ganguresc cateva versuri, altora le e suficient sa afiseze un zambet. S-au strans cu totii in aula Institutului National al Magistraturii din Bucuresti pentru a depune juramantul si a primi certificatul ce atesta ca au devenit cetateni romani. O formalitate care le va aduce in primul rand garantia ca vor putea invata si munci in Romania, fara a mai apela la consulate sau ambasada.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Basescu,
cetatenie,
moldoveni,
studenti,
basarabeni,
studii
/actualitate/politic/basescu-vrea-sa-adopte-lunar-10-000-de-basarabeni-de-ce-raman-studentii-moldoveni-in-romania-6076141
6076141
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.