Basescu: Reconcilierea romano-maghiara este unul din pilonii acestei regiuni a Europei Centrale

Postat la 24 iulie 2010 13 afişări

Presedintele Traian Basescu a afirmat, sambata, la tabara de la Baile Tusnad, ca Europa Centrala este o regiune care se consolideaza, " iar reconcilierea romano-maghiara este unul din pilonii acestei regiuni", subliniind ca este foarte important echilibrul unei regiuni.

Solicitarea de suspendare din functie a presedintelui Traian Basescu depusa de Seful statului a spus, in debutul interventiei sale la "Tusványos 21", ca toti sunt "oameni ai dialogului", exprimandu-si convingerea ca vor reusi "sa isi suporte" reciproc punctele de vedere pana la gasirea aceluia unic.

El a vorbit despre semnul de intrebare de la finalul titlului dezbaterii "Europa Centrala - centrul Europei?", spunand ca l-ar da deoparte cand vorbeste de importanta Europei Centrale, cum este definita geografic.

"Noi romanii, si eu in mod deosebit, ca sef de stat, in ultimii cinci ani si jumatate, am invatat sa ma raportez cu relativitate la geografie, pentru ca am considerat si am inteles ca nu o regiune sau alta este importanta, ci extrem de important este echilibrul din interiorul unei regiuni si echilibrul dintre o regiune si o alta regiune", a afirmat Traian Basescu.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/politic/basescu-reconcilierea-romano-maghiara-este-unul-din-pilonii-acestei-regiuni-a-europei-centrale-6699016
6699016
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.