Băsescu: Olanda nu şi-a respectat un angajament politic. Dacă până în decembrie nu se găseşte compromis privind Schengen, va fi temă în Consiliu

Postat la 24 octombrie 2011 6 afişări

Preşedintele Traian Băsescu a declarat că Olanda nu şi-a respectat o decizie politică privind accesul României şi Bulgariei în Schengen, susţinând că, dacă nu se va găsi o soluţie de compromis, şeful Consiliului European va pune pe ordinea de zi subiectul accesului în Schengen al celor două ţări.

Şeful statului a precizat că în cadrul Consiliului European a ridicat problema nerespectării unui angajament politic de către Olanda şi Finlanda. "Sunt două obligaţii majore pe care statele care intră în UE le au: să îndeplinească toate criteriile tehnice pentru acces în spaţiul Schengen şi să îndeplinească toate criteriile tehnice pentru accesul în zona euro. România şi-a îndeplinit această obligaţie. Olanda şi Finlanda au refuzat aplicarea tratatului. În acest context a fost abordarea mea în intervenţie", a declarat Traian Băsescu. El a mai spus că este o realitate că Olanda nu şi-a respectat un angajament politic.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
basescu,
olanda,
schengen,
aderare,
reactii
/actualitate/politic/basescu-olanda-nu-si-a-respectat-un-angajament-politic-daca-pana-in-decembrie-nu-se-gaseste-compromis-privind-schengen-va-fi-tema-in-consiliu-8896192
8896192
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.