Basescu: Mecanismul european de stabilitate va fi instituit la 1 ianuarie 2013

Postat la 25 martie 2011 11 afişări

Presedintele Traian Basescu a declarat, vineri, de la Bruxelles, ca mecanismul european de stabilitate va fi instituit incepand cu data de 1 ianuarie 2013 si va deveni functional in iunie 2013.

Iata declaratiile presedintelui:

"S-a decis crearea pactului pentru Europlus, care pana acum se numea pactul pentru competitivitate. Romania a fost printre cele 6 state care au aderat azi la pactul Europlus. Unul dintre piloni este legat de stimularea competitivitatii. Un alt obiectiv este reducerea birocratiei, imbunatatirea educatiei. La cercetare recunoastem ca nu am reusit sa facem mare lucru. Al doilea pilon este legat de stimularea angajarii fortei de munca".

"Mecanismul european de stabilitate are ca obiective garantarea stabilitatii financiare a zonei euro, inlocuirea actualului mecanism si sa ofere asistenta statelor membre din zona euro care au probleme severe de finantare. Acesta va fi instituit cu data de 1 ianuarie 2013 si va deveni functional in iunie 2013".

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/politic/basescu-mecanismul-european-de-stabilitate-va-fi-instituit-la-1-ianuarie-2013-8097266
8097266
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.