Băsescu, despre relaţia cu Sarkozy: E normală, numai că avem abordări diferite, inclusiv pe Schengen

Postat la 17 septembrie 2011 9 afişări

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, la emisiunea "După 20 de ani", care va fi difuzată de ProTv duminică, la ora 10.00, că relaţia sa cu preşedintele Franţei, Nicholas Sarkozy, este una normală, menţionând însă că el şi omologul francez au unele abordări diferite, inclusiv pe tema Schengen.

Şeful statului spune că preşedintele american Barack Obama îşi asumă susţinerea modificării legii pentru Visa Waiver (Visa Waiver permite şederea în SUA pe o perioadă de până la 90 de zile, în scopuri de afaceri şi turistice, fără a solicita viză- n. red.). "Evaluarea preşedintelui Obama este că trebuie ridicat nivelul de respingere de la 3% la 10%, şi să intervină un alt element important, care ne-ar avantaja extraordinar de mult, gradul de întârziere, adică cei cărora li se acordă viză, dacă pleacă în timp din teritoriul Statelor Unite, sau nu. Aici România stă foarte bine, are cetăţeni corecţi", a declarat preşedintele Băsescu.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
politic,
sarkozy,
basescu,
schengen
/actualitate/politic/basescu-despre-relatia-cu-sarkozy-e-normala-numai-ca-avem-abordari-diferite-inclusiv-pe-schengen-8764573
8764573
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.