Basescu: Cresterea TVA, eroare politica sustinuta si de PDL, a intarziat iesirea din recesiune

Postat la 19 mai 2011 20 afişări

Presedintele Traian Basescu a declarat, joi, la o conferinta organizata de "Ziarul Financiar", ca cresterea TVA la 24% a fost o eroare politica, sustinuta inclusiv de "marii barbati care s-au duelat la Conventia PDL", care a intarziat iesirea din recesiune cu cel putin sase luni.

Seful statului a declarat, raspunzand unei intrebari, ca cresterea TVA a fost una din marile erori politice , sustinuta de toata coalitia de la acea vreme. Basescu a spus ca el a sustinut scaderea pensiilor cu 10%, ca masura temporara, dar Curtea Constitutionala a respins o Ordonanta emisa in acest sens. El a adaugat ca o alta propunere a fost un impozit temporar de 10%, care sa se fi aplicat la toate pensiile, de la cea mai mare la cele de pana la 340 de lei. Presedintele a mentionat ca cei din coalitie s-au reunit la Guvern si au decis cresterea TVA. El a spus ca acel impozit pe pensii s-ar fi putut elimina repede, eventual in doua etape, pana la 1 ianuarie 2012, in timp ce reducerea TVA presupune ani de zile.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
basescu,
crestere,
tva,
eroare,
recesiune
/actualitate/politic/basescu-cresterea-tva-eroare-politica-sustinuta-si-de-pdl-a-intarziat-iesirea-din-recesiune-8274341
8274341
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.