Bani pentru cele sfinte. Cum vor parlamentarii sa se puna bine cu Dumnezeu

Postat la 21 decembrie 2010 9 afişări

Parlamentarii motiveaza ca sustinerea tuturor institutiilor religioase, indiferent de cult, "ar trebui sa fie o prioritate a statului, respectiv a bugetului de stat, mai ales intr-o perioada de criza".

Constructia de clopotnite, imprejmuirea cu garduri a unor cimitire, repararea acoperisurilor de biserici si constructia de sali de mese multifunctionale pentru lacasuri de cult au constituit subiectul a circa 2.400 de amendamente din totalul celor 13.500 depuse de parlamentari la proiectul Legii bugetului de stat pe 2011, ceea ce inseamna ca aproape unul din cinci amendamente se refera la biserici.

Sumele solicitate cu acest scop depasesc 2 milioane euro. Toate amendamentele urmeaza sa fie dezbatute in urmatoarele zile, chiar daca numai 35 dintre ele, adica 0,25%, au fost declarate ca fiind admise de catre comisiile de specialitate ale Parlamentului. Senatorii si deputatii din toate partidele parlamentare s-au inghesuit sa propuna amendamente legate de lacasurile de cult, fie ca sunt ortodoxe, evanghelice sau penticostale.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
politic,
buget,
lege,
vot,
parlamentari,
biserici
/actualitate/politic/bani-pentru-cele-sfinte-cum-vor-parlamentarii-sa-se-puna-bine-cu-dumnezeu-7835539
7835539
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.