Baconschi le arata muschii Frantei si Germaniei: apar amenintari de genul „uite ce am putea face si noi!”

Postat la 04 ianuarie 2011 11 afişări

Pentru a forta Franta si Germania sa renunte la amanarea acceptarii Romaniei in Schengen, ministrul roman de Externe ameninta cu blocarea aderarii Croatiei la Uniunea Europeana si sugereaza ca Romania poate denunta unilateral Mecanismul de Cooperare si Verificare.

Dupa ce presedintele Traian Basescu a declarat ca Romania se simte discriminata de Franta si Germania, care se opun aderarii in 2011 a tarii noastre la Schengen, ministrul de Externe, Teodor Baconschi, face declaratii mai transante care pot fi interpretate drept amenintari. Refuzul pe care Franta si Germania l-au aratat Romaniei in privinta aderarii la Spatiul Schengen ar putea fi contracarat de Bucuresti prin opozitia fata de aderarea Croatiei la Uniunea Europeana. Ideea ii apartine ministrului de Externe, Teodor Baconschi, a carui prima iesire publica din acest an a tintit scrisoarea prin care tandemul franco-german a cerut Comisiei Europene amanarea termenului martie 2011, programat initial pentru acceptarea Romaniei si Bulgariei.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
politic,
externe,
aderare,
Romania,
Schengen,
Baconschi
/actualitate/politic/baconschi-le-arata-muschii-frantei-si-germaniei-apar-amenintari-de-genul-uite-ce-am-putea-face-si-noi-7860744
7860744
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.