Aritmetica motiunii: opozitia are nevoie de inca zece oameni ai puterii. Ce spun tradatorii de serviciu

Postat la 24 august 2010 13 afişări

Preconizata motiune de cenzura pusa la cale de opozitie ar avea nevoie de cel putin zece voturi stranse din partea puterii pentru a rasturna guvernul Boc. La fel ca in cazul motiunii din iunie, pentru a aduna in Parlament cele 244 de voturi necesare, PSD si PNL ar trebui sa convinga 21 de deputati si senatori PDL si UNPR.

Lucrurile sunt de aceasta data mai simple, tinand cont de faptul ca in urma cu doua luni, opt parlamentari PDL si alti patru apartinand grupului UNPR au votat impotriva guvernului. "Eu am votat de fiecare data pentru pacientii si pentru colegii mei. Am fost dat afara din partid pentru acest lucru. Voi vota pentru motiune, daca va fi cazul", a precizat, pentru Gandul, medicul-deputat Tudor Ciohodaru. Daca pe acesta si pe inca trei deputati "progresisti" (Ioan Munteanu, Eugenia Barna si Adrian Mocanu) opozitia poate conta in continuare, avand in vedere ca acestia au fost exclusi din UNPR, tocmai pentru votul exprimat, situatia pedelistilor care s-au revoltat impotriva cabinetului Boc, este ceva mai complicata.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
politic,
motiune,
vot,
parlamentari,
reactii,
PSD
/actualitate/politic/aritmetica-motiunii-opozitia-are-nevoie-de-inca-zece-oameni-ai-puterii-ce-spun-tradatorii-de-serviciu-7035588
7035588
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.