Anticoruptia la raport

Postat la 08 martie 2010 10 afişări

Spre deosebire de ocaziile precedente, congresul PNL se anunta o batalie cu final previzibil. Presedintele liberal Crin Antonescu avea o misiune mai usoara in lupta pentru realegere, dupa ce a reusit sa-si impuna in Biroul Politic si in Delegatia Permanenta formula de vot pe liste pentru conducerea partidului.

Principalul sau contracandidat, Ludovic Orban, era asteptat sa aiba o prestatie modesta, daca nu chiar o retragere onorabila, sub presiunea evidenta a popularitatii presedintelui in functie. Dat fiind ca noul presedinte al PSD Victor Ponta a aratat ca nu ar mai fi dispus sa pastreze tandemul cu PNL inaugurat de predecesorul Mircea Geoana, liberalii ar putea fi nevoiti sa atenueze tonul critic fata de PD-L, in primul r`nd pentru a reface moralul parlamentarilor, tot mai tentati sa plece spre tabara celor mai puternici.

Insa PD-L are alte probleme in aceasta perioada, dupa ce Antonie Solomon, primar al Craiovei si unul dintre baronii partidului, a fost arestat pentru fapte de coruptie. Coincidenta face ca tot un ales local al PD-L, primarul ales de R`mnicu V`lcea, sa fie in acest moment in inchisoare, ispasind o condamnare definitiva tot pentru fapte de coruptie. Arestarea lui Solomon, p`na de cur`nd vazut ca un intim al ministrului turismului, Elena Udrea, si chiar al presedintelui Traian Basescu, a fost abil speculata de PD-L drept o dovada a independentei justitiei si a noningerintei puterii in dosarele instrumentate de procurori. Desigur, este doar o coincidenta faptul ca in aceasta perioada este asteptat raportul Comisiei Europene privitor la progresele inregistrate de Rom`nia in domeniul justitiei.

In fine, problemele de coruptie ale fruntasilor locali ai PD-L ar putea favoriza, in aceasta perioada de rediscutare a statutului partidului, ascensiunea aripii reprezentate de Monica Macovei si Cristian Preda, purtatori ai unor mesaje de reevaluare a importantei acordate liderilor locali cu probleme de imagine, chiar daca nu inca si juridice.

Pe scurt:

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

/actualitate/politic/anticoruptia-la-raport-5724311
5724311
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.