ANI descopera dupa trei ani conflictul de interese in care se afla directoarea Circului

Postat la 27 februarie 2011 13 afişări

Inspectorii Agentiei Nationale pentru Integritate au constatat ca deputatul PDL Brandusa Novac este in situatie de incompatibilitate, deoarece exercita si functia de manager al Circului Globus din Bucuresti, desi Brandusa Novac detine aceasta functie din 22 februarie 2008.

ANI sustine ca potrivit legii, functia de director/manager al "Circ&Variete Globus", institutie publica aflata in subordinea Consiliului General al Municipiului Bucuresti, este o functie publica de conducere, remunerata de catre autoritate, in baza unui contract de management incheiat pe durata determinata, iar remuneratia managerului persoana fizica este asimilata, din punct de vedere fiscal, veniturilor salariale. Prin urmare, calitatea ei de deputat este in conflict de interese cu cea de sef al Circului.

Conform legii, parlamentarul care atunci cand isi incepe mandatul se afla in situatie de incompatibilitate are obligatia sa informeze in scris, in termen de 15 zile, biroul permanent al Camerei din care face parte, iar in termen de 30 zile de la expirarea celor 15 zile sa aleaga intre mandatul de deputat sau de senator si functia ori functiile incompatibile.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/politic/ani-descopera-dupa-trei-ani-conflictul-de-interese-in-care-se-afla-directoarea-circului-8014340
8014340
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.