Anchetarea lui Borbely impinge UDMR in bratele USL

Autor: Mihai Mitrica Postat la 16 iulie 2011 23 afişări

Ancheta judiciara care vizeaza deocamdata rude ale ministrului mediului, Laszlo Borbely, a fost citita - deloc in premiera - ca avand substrat politic in refuzul UDMR de a mai continua discutia pe tema reorganizarii teritoriale a Romaniei.

Situatia ministrului Borbely, numarul 2 in ierarhia UDMR, ameninta sa se incurce daca, asa dupa cum s-a tot speculat in ciuda negatiilor venite de la politicieni, procurorii vor inainta catre Parlament o solicitare de incepere a unei anchete judiciare pentru presupuse fapte de coruptie.

Desi s-a dorit doar un semn al functionarii justitiei - domeniul fierbinte al acestor zile, in care e prezentat si raportul Comisiei Europene -, ancheta asupra lui Borbely a coincis cu decizia reprezentantilor UDMR de a reinnoda firul discutiilor cu opozitia. S-au nascut astfel lungi ipoteze cu privire la soliditatea coalitiei, care ar trebui in septembrie sa treaca prin Parlament o noua formula executiva, rezultata in urma remanierii.

Desi UDMR nu a fost niciodata adepta gesturilor brutale, semnalul transmis public de aceasta deschidere spre USL reprezinta un avertisment pe care premierul Emil Boc a parut deocamdata sa-l ignore. Urmatoarea mutare, asadar, ar trebui sa vina dinspre tabara PDL, nefiind exclusa nici o interventie cu subtext a presedintelui Traian Basescu in acest sensibil dosar.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/politic/anchetarea-lui-borbely-impinge-udmr-in-bratele-usl-8500415
8500415
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.